Harthonger, comfortfoods
en diep in ons voedsel kijken.
De avondmaaltijd is samen gemaakt met en door de deelnemers.
Vooraf: Rozijnen Zaad
Rooster zonnebloempitten in een droge koekenpan, half hoog vuur. Als de zaadjes lichtbruin worden gas uit doen. Snel lepel tamari of andere sojasaus erdoor heen roeren. Laat de zaadjes afkoelen en mix dan de rozijnen erdoor.
Vooraf: Noten en dadels
Marokkaans happy zoet (klein hapje zoet vooraf aan de maaltijd)
Ingrediƫnten:
4-6 pers. 300 gram dadels (pitten eruit halen en in stukjes snijden), 2 eetlepels boter, 150 gram walnoten, licht geroosterd, 50 gram sesamzaadjes, droog geroosterd.
Bereiding:
Doe de boter in een koekenpan en maak deze warm, doe hier dadels bij, roer en maak hiervan een dikke zachte pasta. Spreid de helft op een bord en doe hier de walnoten op en doe de andere helft er bovenop. besprenkel dit met de geroosterde sesamzaadjes. Laat dit afkoelen en snij het in stukjes en klaar. Deze voorafjes heeft Baukje ontdekt bij de (ayervedische) kookcursus Happy, hyper or heavy van Wayne Featherstone, ze zijn eenvoudig om te maken en een happy tussendoortje
Soep
met een spannend, raadsel balletje
Spiesje met tomaat, basilicum en mini mozzarella
Ingrediƫnten voor 1 spiesje:
1 of 2 cocktail tomaatjes, 4 blaadjes basilicum, 1 mini mozzarella, 1-2olijfjes en 1 spiesje om ze op te rijgen. bereiding: spreekt voor zich :). Deelneemster gehaald uit Uit Weten van (h)eerlijk eten 1, van R. Dijkinga
Witlofschuitjes met grofgehakte bietjes
Warme najaarssalade
Quinoa
Mango, sinaasappel salade
Toe: kokosbaklava